Новини от кризисния щаб в Царево: Хората са евакуирани, положението е потоп

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
60

Снимка: Meteo Balkans
Хората в Царево вече са евакуирани – положението е потоп. Това бяха думите на заместник-кмета на Царево Марин Киров пред Actualno.com веднага след заседанието на кризисния щаб в общината след новините за наводненията по Черноморието и усложнената метеорологична обстановка. Приключи евакуацията “Няма бедстващи хора. Евакуирани са тези, които са в опасните зони. Няма засега опасност от по-сериозни поражения към хората”, увери заместник-кметът на Царево. Той уточни, че Общината разполага с разработен план за евакуация, който се следва при необходимост.

 

Първи мерки на щаба Киров обясни, че щабът е решил да обяви пълно бедствено положение на територията на цялата община. “Щабът реши да се затвори влизането на автомобили от местност Караагач, т.е. след Китен в посока Царево. Решихме да се спре движението на автомобили във всички населени места и движението по моста в Синеморец”, уточни Киров.

Обстановката в момента Положението е потоп, има стотици наводнени къщи. Има скъсани мостове, прелели реки – бедствено положение. Наблюдаваме язовирите – преливат. В готовност сме, всички служби са в Царево”, каза той. Заместник-кметът уточни, че няма ток в някои населени места и в части на град Царево, а мобилните оператори почти не работят.
Actualno.com

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!