Нова вълна от бомбени заплахи в училищата из страната

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
51

Вълната от бомбени заплахи в учебните заведения из страната продължава.

Тази сутрин сигнал за бомба е получен в няколко столични училища, потвърдиха за NOVA .
Едно от учебните заведения е 22-о Средно училище „Георги С. Раковски“.
Информацията за бомбената заплаха там е получена в 06.00 ч. Според полицията в сградата не е имало ученици. Полицейското присъствие в района е засилено.
Директорката на учебното заведение Елена Кърпачева обаче заяви, че около 06.30 ч. са били евакуирани 30 ученици. Учебното заведение ще остане затворено за 24 часа, което няма да повлияе на учебния процес, поясни тя.

Подаден сигнал за бомба има и в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ в Плевен, информира кметът Георги Спартански.
Сигнали са получени и във всички училища в Сливен.

Екипи на МВР-Сливен вече са реагирали на сигнали за злоумишлени съобщения, получени днес на служебните електронни пощи на училища в града. Извършват се действия по процедура. Учебните заведения ще бъдат затворени до приключване на проверките.

Кметът на Сливен Стефан Радев обяви 28 март за неучебен в училищата в общината.

“Децата се извеждат от сградите, заради получена заплаха на имейлите на училищата, каза пред журналисти Радев, цитиран от БТА.

Регионалното управление на образованието (РУО) и полицията координират този процес, като сградите ще бъдат проверени от МВР, така че да може утре нормално да продължи учебният процес”, посочи кметът.

Той допълни, че се надява да бъдат установени извършителите и да понесат строги наказания.

На журналистически въпрос дали това не е саботаж на изборите, кметът посочи, че това му прилича на неуравновесена и злонамерена проява.
Бомбена заплаха във варненските училища и в днешния ден. Точно в 9 сутринта е получен нов заплашителен мейл, който предупреждава, че са поставени взривни устройства в български училища. Текстът на писмото е идентичен с вчерашния, като е сменена единствено датата, уточниха от полицията.

Под заплаха остават 24 учебни заведения в морската столица. Органите на реда извършват проверки, предаде “Фокус”.

Припомняме, че в понеделник фалшиви сигнали за бомби в училища вдигнаха службите у нас на крак. Стотици ученици в София, Варна и Бургас бяха евакуирани заради заплашителни имейли.

dariknews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!