Нов вирус с потенциал да стане пандемичен е открит в Китай

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
751

Нов грипен вирус, който има потенциал да предизвика пандемия, са идентифицирали учени в Китай, предаде Би Би Си.

 

Той се е появил наскоро и е пренасян от прасета, но може да засегне и хора, казват те.

Изследователите са загрижени, че той може да мутира още, така че да започне да се предава лесно от човек на човек и да предизвика зараза в световен мащаб.

Докато този вирус не е непосредствен проблем, казват учените, той има всички белези да е високоприспособен да заразява хора и трябва да бъде наблюдаван.

Тъй като е нов, хората може да имат малък или никакъв имунитет към него.

Учените пишат в списанието Proceedings of the National Academy of Sciences, че бързо трябва да бъдат предприети мерки за контрол на вируса сред свинете и близък мониторинг над работниците в свиневъдството.

Вчера в континентален Китай са установени 19 нови случая на коронавирус, докато ден по-рано те бяха 12, съобщиха здравните власти, цитирани от Ройтерс.

Седем от новите заразени са в Пекин. На 28 юни в столицата са регистрирани също седем нови случая, посочи в изявление Националната здравна комисия.
Регистрираните в континентален Китай нови пациенти с положителен тест за COVID-19, но без клинични симптоми като повишена температура, са четирима. Предишният ден са установени шест такива случая.
С новите данни потвърдените случаи на коронавирус в континентален Китай от началото на епидемията стават общо 83 531, отбелязва здравната комисия.
clubz.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!