Нощен клуб Tiger Tiger в Лондон глобен за сериозен инцидент със сода каустик

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
38

 

Нощен клуб в централен Лондон, Tiger Tiger, беше глобен след сериозен инцидент, при който четири жени бяха хоспитализирани с изгаряния в устата. Инцидентът стана, когато барман по погрешка сервира сода каустик вместо сол с текила на 7 декември 2021 г.

Според Уестминстърския съвет, барманът се опитал да подготви смес в неосветено складово помещение и по погрешка използвал сода каустик, вещество с висока алкалност и потенциално опасно за здравето. Жените, които облизали веществото от ръцете си, веднага усетили парене в устата и започнали да повръщат.

Клубът, притежаван от A3D2, се призна за виновен за четири нарушения на здравето и безопасността и беше глобен с £120 000. Съветникът Айча Лесс от Уестминстърския съвет подчерта сериозността на случая и необходимостта от строги мерки за безопасност при работа с химикали.

Този инцидент подчертава важността на правилното обучение и внимание при работа с потенциално опасни вещества в обществени заведения.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!