НАТО атакува находище на Кадафи

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
508

Самолети на НАТО бомбардираха либийски петролно находище. Атаката е извършена от британски изтребители срещу петролното находище Сарир.

Те повредиха и тръбопровода за износ, предаде АФП.
Ударът има за цел да намали способността на Муамар Кадафи да получава свежи пари, за да финансира действията срещу опозицията в Бенгази.
Добивът на петрол в контролираните от либийските бунтовници части в източната част на страната е бил прекратен след нападения, извършени от силите на Муамар Кадафи, предаде Ройтерс, като се позова на говорител на опозицията.
Петролните полета в района на Мисла и оазиса Уаха са били обстрелвани от артилерията на Кадафи вчера и днес. Това са единствените находища, от които е транспортиран петрол до терминала в крайбрежния град Тобрук.
Алиансът обеща да направи всичко възможно, за да защити цивилните в Мисурата – единствения град в Западна Либия под контрола на опозицията. Мисурата обаче е обкръжена от силите на Кадафи и е подложен на обстрел.
Бившият конгресмен Кърт Уелдън, който вчера пристигна в Триполи по покана на Муамар Кадафи, действа по своя инициатива, уточниха от Държавния департамент.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!