Най-скъпите обувки в света струват 20 млн. долара

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
92

Те са от масивно злато и диаманти

Италианският дизайнер Антонио Виетри се похвали, че е създал най-скъпите обувки в света, а с цена от близо 20 милиона долара е трудно да се оспори това твърдение.

The National съобщава, че „Лунните обувки на Виетри“ (Moon Star Shoes) наскоро са били представени на борда на яхта в Дубай Марина като част от Седмицата на модата MIDE (Made in Italy, Designed in Emirates – Произведено в Италия, проектирано в Емирствата).

Обувките Moon Star на Виетри са направени предимно от масивно злато и 30 карата диаманти, но истинският връх на дизайна им е малко парче метеорит, за което се твърди, че е открито някъде в Аржентина още през 1576 г.

Не се съобщава какво е усещането да носиш тези обувки, но както може да се види на снимката по-долу, те правят незабравимо визуално впечатление, каквото естествено бихте очаквали чифт обувки на стойност 19,9 милиона долара да направят.
Базираният в ОАЕ дизайнер се похвали в Instagram, демонстрирайки творението си със следния пост:
“Най-скъпите обувки в света са мои. И рекордът е на Торино. Обичам моя град.”

Виетри е известен със своите екстравагантни обувки, като преди около две години създаде чифт златни обувки на висок ток, оценени на около 32 000 долара. Той направи и мъжки мокасини от 24-каратово злато.

Най-новото му произведение обаче очевидно е на друго ниво и той изглежда доста уверен, че обувките му са най-скъпите в света.

Но за да станат нещата официални, обувките ще трябва да бъдат сертифицирани от Рекордите на Гинес.

В момента официалният рекорд за най-скъпи обувки се държи от чифт на стойност 15,5 милиона долара.
ECONOMIC.BG

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!