Най-малко четирима загинали и десетки ранени след срутване на сграда в Майорка

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
61

Най-малко четирима души загинаха и десетки други бяха ранени след срутването на сграда в Майорка, съобщиха службите за спешна помощ.

В съобщение в социалната мрежа X, службите за спешна помощ в Палма съобщиха, че седем души са в много тежко състояние, а девет са сериозно ранени. Ранените са транспортирани до различни болници в Палма.

Според местните медии, горната тераса на ресторанта The Medusa Beach Club в Палма се е срутила. Спешните служби са били извикани малко след 20:00 ч. местно време. Причината за срутването все още не е известна.

Обществената телевизия за Балеарските острови съобщи, че хора са танцували на терасата на ресторанта, която се е срутила върху етажа под нея.

Кадри, публикувани в социалните мрежи, показват тълпи събрани пред ресторанта, докато спешните служби търсят в останките.

 

Палма де Майорка е популярна туристическа дестинация на Средиземноморския остров. Президентът на Балеарските острови, Марга Прохенс, каза в X, че е “шокирана” от инцидента и благодари на спешните служби за продължаващата работа на мястото на събитието.

Испанският премиер Педро Санчес също изрази своето безпокойство за “ужасната” ситуация и изрази готовността на испанското правителство да сътрудничи с всички необходими средства и персонал.

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!