Наглите застават пред Темида

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
635

Първото съдебно заседание срещу групата за отвличания, известна като Наглите, започва в Софийския градски съд днес. Така процесът тръгва точно година след като беше освободена последната жертва на групата - 23-годишният Румен Гунински.

Според прокуратурата ръководители на групата са Ивайло Eвтимов-Йожи и Прокопи Прокопиев-Културиста. За съучастници са посочени Даниел Димитров-Релето, Любомир Димитров-Гребеца, Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Светозар Славчев.
Сред жертвите на Наглите бяха синът на бившия транспортен министър Вилхелм Краус, Ангел и Камелия Бончеви, вносителят на „Бош“ за България Киро Киров, твърди обвинението. Стартът на делото се забави заради пропуски в обвинителния акт, който беше върнат на прокуратурата. От там обаче се оправдаха, че знаели за грешките, но бързали да приключат случая заради огромния обществен интерес.
От МВР обясниха пробива си с цялостен анализ на фактите и информацията, събрана в отделните служби по отвличанията през последните години. „Направихме истински анализ. Трябваше да има по-добра координация и използване на капацитета на службите на МВР заедно с ДАНС“, посочи министър Цветанов.
Бойко Борисов внесе нюанси с разказа си: През последните няколко седмици в дома ми след 21 часа с главния прокурор Борис Велчев се събираха няколко от основните директори на служби и беше направен един много точен анализ на действията на няколко престъпни групи.
Операция Наглите започна преди година и при нея бяха  25 арестувани в София, Велико Търново и Монтана. Резултатите от нея бяха съобщени на церемонията за връчване на наградите „Полицай на годината“.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!