Наемите в Лондон достигнаха рекордно ниски нива през юни

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
87

Основната причина е бумът на свободните имоти

Снимка: Pixabay
Наемите в централен Лондон се стопиха до рекордно ниски нива през месец юни. През изминалия месец цените, на които можеха да се наемат жилища в центъра на столицата на Великобритания, са се понижили с 7.4% в сравнение с година по-рано, показват данни на Hamptons International, цитирани от Bloomberg. Основната причина за спада в наемните цени е ръста на свободните имоти с 26%, по-голямата част, от които са такива, които са се отдавали чрез платформата Airbnb.

Спадът на наемите в Лондон се случва на фона на увеличение на наемните цени в други части на Великобритания, подчертавайки различията в търсенето на имоти в различните части на Обединеното кралство. Изключително популярна практика преди пандемията от коронавирус е наемането на имот в близост до работното място.

След избухването на коронавирусната зараза и всеобщата карантина, хората започнаха да работят от домовете си и се заговори за това дали отново ще се търсят офиси и съответни жилища в близост до тях.

В целия Лондон броя на свободните домове, които могат да се наемат нарасна с 14% през юни, а наемите се понижиха с 4.5%. Броят на хората, които търсят жилище под наем пък намаля с 9%.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!