Наемите в Лондон бележат най-силно понижение от осем години през май

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1237

Наемните нива във Великобритания като цяло регистрират първия си годишен спад от декември 2009 г. насам през петия месец на годината
Снимка: Архив Ройтерс
Разходите за наем на апартамент в Лондон се понижават най-силно от осем години през май на фона на засиленото предлагане на имоти под наем и увеличаващото се търсене на по-достъпни жилища, пише Bloomberg.
Средният наем на жилище в британската столица през май достига 1 502 паунда (1 940 долара), което представлява понижение от 3% на годишна база, показват данните на HomeLet – най-голямата компания за проверка на препоръки и застраховки за наеми на Острова.
Наемите във Великобритания като цяло се понижават с 0,3% спрямо май 2016 г., което е първият годишен спад от декември 2009 г. насам, сочи още статистиката на портала.
„Собствениците се изправят пред трудната задача да балансират наемите, така че да достигнат и до наемателите с по-ниски доходи в условията на слаб ръст на заплатите, като същевременно успяват да си покрият разходите по жилището“, коментира главният изпълнителен директор на HomeLet Мартин Тоти.
Според него забавянето на наемния сектор отразява цялостната картина на жилищния пазар във Великобритания.
Броят на предлаганите имоти под наем в Лондон се увеличи през миналата година заради наплива на инвеститорите в жилищния сектор. Отделно забавянето на пазара на покупко-продажби накара много от собствениците да изчакат и да предложат жилищата под наем.
По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!