Една трета от работната сила във Великобритания нямат сигурна работа

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
545

Фалшивата самостоятелна заетост е сериозен проблем в кралството
Снимка: Архив Ройтерс
Повече от десет милиона британци, или почти една трета от работната сила в Обединеното кралство, нямат сигурна работа, което според общия профсъюз на Великобритания (GMB) оказва влияние както на здравето, така и на семейния живот на британците, пише вестник The Guardian.
Проучване на GMB показва колко хора попадат в т.нар. „несигурна заетост“, в които са включени служителите на непълно работно време, временните работници и хората, които по документи работят за себе си.
Изследването, в което участват 3500 души в трудоспособна възраст, показва „шокираща картина на съвременния свят работен свят“, коментират от GMB. „До 10 милиона души отиват на работа, без да знаят колко часа ще работят, дали ще могат да платят сметките или какви са техните дългосрочни перспективи“, коментират от профсъюза.
„Това се случва в 21-ви век и е продукт на неспособността на правителството да се справи с фалшивата самостоятелна заетост и договорите с нулево работно време“, заявиха от съюза.
Проучване сред „несигурните работници“, установи, че 61% се оплакват от стрес или безпокойство в резултат на настоящата си работа. Бързата промяна в практиките в заетостта е посочена от повече от три четвърти от анкетираните, които заявяват, че преди това са били на постоянна заетост.
Преди година друго проучване на Citizens Advice предупреди, че все повече британски семейства се изпитват трудност да управляват бюджета си и да планират бъдещето, като една шеста от работниците в Англия и Уелс са несигурни на работните си места.
По статията работиха: Веселина Василева, редактор Деляна Петкова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!