Наемите извън Лондон „нарастват с най-бързи темпове от повече от десетилетие“

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
184

 

Наемите извън Лондон се увеличават с най-бързите си темпове от повече от десетилетие, тъй като наемателите се връщат обратно към градския живот, според уебсайт за имоти.

Увеличението означава, че наемателите са изправени пред заплащане с близо 500 паунда повече на година, отколкото преди година.

Цените на наемите в Обединеното кралство, с изключение на Лондон, се повишават с 5% на годишна база, водени от нарастващото търсене в големите градове на фона на ограниченото предлагане, се казва в доклада.

Увеличението от 5% е най-голямото, откакто индексът на Zoopla стартира през 2008 г.

Средните наеми за Обединеното кралство, с изключение на Лондон, са били 790 паунда на месец спрямо 752 паунда преди година.

Това води до това, че наемателите плащат средно с 456 паунда повече годишно.

Грейн Гилмор, ръководител на изследването в Zoopla, заяви: „Силните нива на търсене на наеми, наблюдавани в Обединеното кралство през август, ще се сдържат в съответствие със сезонните тенденции, но общото търсене на имоти под наем вероятно ще остане по-високо от обичайното през следващите месеци, на фона на това се връща към градския живот.

„Както винаги, много ще зависи от степента, в която настоящите правила около Covid продължават да са такива, каквито са.

„Но предвид отклоненията от сегашния пейзаж, търсенето на имоти под наем, съчетано с по-ниски нива на предлагане, ще продължи да оказва натиск нагоре върху наемите.

„В Лондон това ще се отрази на ръст на наемите, който се връща на положителна територия в края на 2021 г. или началото на 2022 г.“

Харесайте нашата Фейсбук страница.

 

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!