Над 100 са глобите във връзка със скандала „Партигейт“

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
115

Миналия месец Джонсън призна, че е бил сред десетки други лица, платили глоба за посещаването на партита и събирания, несъобразени с наложените ковид мерки

Снимка: БГНЕС

Над 100 станаха вече глобите, наложени заради нарушения на разпоредбите срещу КОВИД-19 в британски правителствени офиси, в това число и в официалната резиденция на Борис Джонсън, съобщи днес британската полиция, предаде Асошиейтед прес.

Миналия месец Джонсън призна, че е бил сред десетки други лица, платили глоба за посещаването на партита и събирания, несъобразени с наложените ковид мерки. По този начин той стана първият британски премиер, санкциониран за нарушаване на закона по време на своето управление, предаде БТА.
Разкритията, че Джонсън и други лица от властта са се събирали незаконно в правителствени сгради през 2020 и 2021 година – докато на милиони граждани беше наредено да ограничат своите контакти, за да забавят разпространението на заразата – разгневи избирателите и предизвика призиви за оставката на Джонсън.

Премиерът се извини за това, че е присъствал на изненадващо парти за рождения си ден в официалната си резиденция на „Даунинг стрийт 10“, но настоя, че според него събирането не е било всъщност парти.

Съпругата на Джонсън и министърът на финансите Риши Сунак също казаха, че са били глобени за присъствието си на това събитие. От полицията съобщиха, че през последния месец са били наложени около 50 глоби в резултат на разследването във връзка със скандала, наричан „Партигейт“. От полицията обаче не дадоха информация за самоличността на получателите на глобите.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!