Над 1 млн. пръстови отпечатъци са изтекли онлайн във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
107

Те са били събирани от инструмент за киберсигурност, ползван и от лондонската полиция

Снимка: Pixabay
Над милион пръстови отпечатъци и други чувствителни данни са били оставени незащитени онлайн от биометрична фирма за сигурност, предава BBC. Изследователи, работещи с фирма за киберсигурност VPNMentor, казват, че са получили достъп до данни от инструмент за защита, наречен Biostar 2.

Този инструмент се използва от хиляди компании по цял свят, включително от столичната полиция на Обединеното кралство, за да контролират достъпа до конкретни части от защитени съоръжения.

Suprema, фирмата, която предлага Biostar 2, заяви, че се занимава с проблема. От там уверяват, че ако установят заплаха, ще се предприемат незабавни действия, за да се опазят активите на бизнес клиентите.

VPNMentor е разкрила уязвимостта на 5 август. На 13-и данните отново са били скрити. Не е ясно обаче колко време са били публично достояние.

Освен записи на пръстови отпечатъци, изследователите казват, че са открили снимки на хора, данни за разпознаване на лица, имена, адреси, парили, история на заетостта и записи на достъпа до защитени зони.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!