На Острова представят мерките за справяне с кризата

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
203

Министърът на финансите Куази Куартенг трябва да изложи детайлите по така наречения „спешен мини-бюджет“ на новото правителство

Снимка: Bloomberg

Във Великобритания министърът на финансите Куази Куартенг трябва да представи така наречения „спешен мини-бюджет“ на новото правителство, с който се цели справяне с кризата с поскъпването на живота, предаде БНР. Съкращаване на данъците и допълнителни правителствени заеми се очаква да бъдат в основата на мерките.

Някои неща от плановете на правителството вече са ясни. Става дума за определяне на таван от 2 500 паунда годишно за енергийните сметки и допълнителна помощ за най-уязвимите. Увеличението на националните осигурителни вноски, въведено от предишния финансов министър Риши Сунак през април, за финансиране на здравеопазването и социалните грижи, ще отпадне от 6 ноември.

Това, което британците ще научат днес засяга най-вече икономиката. Посланието на Куартенг е, че Великобритания може расте с по-бързи темпове, ако частният сектор бъде освободен от данъчното бреме и регулации.

Финансовият министър каза тази седмица, че е възможно да се повиши ръстът на брутния вътрешен продукт до 2,5%, ако плановете му бъдат изпълнени.

През последните 12 години на управление на консерваторите, ръстът на националния доход обаче е бил средно с 1,5%, а заплатите на повечето работници са в застой. Институтът за фискални изследвания коментира, че има малко доказателства, че намаляването на данъците и дерегулацията предлагат „чудотворен лек“ за стимулиране на растежа. От института смятат, че идеята за намаляване на данъците за постигане на устойчив растеж е доста хазартна.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!