На Острова: Не излизайте, не контактувайте с хора, ако не ви е добре

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
487

Според много директори на болници това е най-тежката зима

Снимка: архив, БГНЕС

Във Великобритания главният медицински съветник към Агенцията за здравна сигурност Сюзън Хопкинс предупреди пълнолетните да стоят по домовете си, ако не се чувстват добре или да носят маски, когато излизат, за да се намали ефектът от разпространяване на заболявания, свързани с нова вълна от сезонни грипове и Covid-19.

Професор Сюзън Хопкинс допълни, че онези, които не се чувстват добре, не трябва да посещават уязвими хора, освен ако това не е абсолютно наложително, предаде кореспондентът на БНР.

Съветът на Агенцията за здравна сигурност идва в момент, когато учениците и студентите се завръщат в учебните си заведения след коледната ваканция.

Професор Хопкинс отбеляза, че съветът на практика се отнася и за децата, които лесно могат да разпространят заразите.

По-рано ръководителят на Конфедерацията на националното здравеопазване Матю Тейлър заяви, че много директори на болници смятат, че това е най-тежката зима, която преживяват и са необходими спешни мерки са спасяване на здравеопазването, което е в критично състояние.

Агенцията за здравна сигурност предупреди, че сезонните грипове и Covid-19 поразяват все повече хора и това вероятно ще се засилва през следващите седмици. Освен това от септември насам починаха 122 души, 30 от които деца, от бактериална инфекция, причинявана от стрептококи от група А.

По публикацията работи: Елка Василева
dnes.bg

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!