На Летище София не пуснаха пътници да излетят за Великобритания, нямали резервиран хотел за карантина

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
4833

Снимка: БГНЕС
Десетки пътници не са били допуснати да излетят за Великобритания от Летище Сеофия тази сутрин, защото нямат резервиран хотел, където да карат десетдевна карантина. Това разказа Ирини Зикидис на своята Facebook страница.

Припомняме, че мярката на Острова беше въведена в края на миналия месец, но тя не засяга пристигащите от България, тъй като страната ни не е в т.нар. “червен списък”. Според думите на Зикидис опитите на пътниците да обяснят, че десетдневната карантина важи само за пристигащи от 33 държави, публикуван на страницата на британското правителство, са били посрещнати с “На мен инструкциите ми са такива”.

“Дори фактът, че пътниците отвориха и показаха червения списък, в който България НЕ фигурира, не успя да убеди дамата, представила се като супервайзър. Репликата й беше “Аз всеки ден свалям по 50 пътника, защото нямат хотел””, допълни разказа си тя.

Публикуваме пълния разказ на Зикидис без редакторска намеса: Летище София / Sofia Airport, Sofia Airport Terminal 1, Тази сутрин десетки пътници не бяха допуснати да излетят за Великобритания, защото “нямат резервиран хотел, където да карат десетдневната карантина”. Опитите на пътниците да обяснят, че десетдневната карантина важи САМО за пристигащи от 33 държави (предимно от Африка) от червения списък, публикуван на страницата на британското правителство, бяха посрещнати с “На мен инструкциите ми са такива”. Дори фактът, че пътниците отвориха и показаха червения списък, в който България НЕ фигурира, не успя да убеди дамата, представила се като супервайзър. Репликата й беше “Аз всеки ден свалям по 50 пътника, защото нямат хотел”. На нейна помощ се притече друга дама, която заяви, че “България от тази нощ е в червения списък” – можете да си представите какво беше смайването от тая нечувана глупост на всички, които в този момент бяха отворили въпросния списък, където България НЕ фигурира.

Стискайте палци, “тези 50 души на ден” да не си потърсят правата по съдебен ред, за това, че поради липса на професионализъм и компетенции, са били ощетени финансово от вашите служители.

Прилагам червения списък на сайта на британското правителство, в който България НЕ фигурира. Нито от тая нощ, нито от преди седмица.
© Actualno.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!