“Модерен” лондонски квартал е определен за най-достъпен за покупка на жилище

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
247

 

Лондончани добре знаят, че покупката на жилище тук е всичко друго, но не и лесна, и за мнозина от нас тя е далечна мечта.

Надеждата обаче не е изгубена, защото един “модерен” лондонски квартал е определен за най-достъпното място за покупка на жилище в столицата – и резултатът може да ви изненада.

Тауър Хамлетс заема първото място, район в Източен Лондон, който включва места като Спитълфийлдс, Уайтчапъл, Бетнал Грийн, Майл Енд, Лаймхаус и Боу.

Анализирайки разликата между цените на имотите и средните заплати в 32-те лондонски квартала, средната цена на имот е 575,183 паунда, според проучване на South Park Removals. За сравнение, данните от Zoopla показват, че средната цена на имот в Лондон като цяло е 731,910 паунда – с 156,727 паунда по-скъпо. Местните също харесват района, като един потребител в Reddit описва района като “доста модерен”.

Тауър Хамлетс се описва като “най-доброто от Лондон в един квартал”.

“Тауър Хамлетс е фантастичен. Страхотни бирарии в Howling Hops и 5 Points. Чудесни кина в Genesis и Rich Mix. Страхотни места за хранене от Lahore Kebab House до Beigel Bake,” чете друг коментар.

“Фантастична история в Кулата на Лондон. Брилянтни зелени пространства като Виктория Парк. Наистина най-доброто от Лондон в един квартал.”

Забележителности в Тауър Хамлетс От артисан кафенета до музеи, Тауър Хамлетс предлага широк спектър от дейности. За културно преживяване помислете да заведете малките в Young V&A. Също така има известната Кула на Лондон, световно известна туристическа атракция, която съхранява бляскавите кралски бижута, и Музеят на куриозитетите на Виктор Уинд, показващ уникален асортимент от обекти. Ако обичате растенията, неделна разходка из Цветния пазар на Колумбия Роуд е задължителна. След това разгледайте някои от най-добрите кулинарни преживявания в Тауър Хамлетс, от E Pellicci до Sodo Pizza. Междувременно, Hackney Wick предлага възможност да се разходите по канала или да разгледате уникалното улично изкуство на района. Можете да си вземете бира в местния фаворит, Lord Napier Star, който също е покрит с пъстър графит.

Също така има и парк Кралица Елизабет Олимпийски, който беше построен за Олимпийските и Параолимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Има много зелени площи тук, включително природни пътеки и влажни зони, и също така можете да посетите Lee Valley VeloPark и стадион London, дом на футболния клуб Уест Хам.

Общинският данък(council tax) в Тауър Хамлетс

Както в повечето райони, размерът на данъка съвет, който ще платите в Тауър Хамлетс, зависи от стойността на вашата собственост и в коя група попада.

Междувременно, имотите, които струват повече от 320,000 паунда (както средната цена в квартала предполага), ще платят огромната сума от 3,351.02 паунда годишно. Ох.

Ако купуването не е във ваш бюджет и искате да разгледате разходите за наем, според Офиса за национална статистика средният месечен наем е 2,164 паунда.

За сравнение, данните от Zoopla показват, че средният наем в Лондон вече е 2,119 паунда.

Така че, ако обмисляте къде да се преместите в Лондон, Тауър Хамлетс може да е мястото.

Най-достъпните квартали в Лондон за покупка на жилище, според South Park Removals Тауър Хамлетс Хейвъринг Баркинг и Дагенам / Нюъм Бексли Кройдън Бромли Саутуърк Хилингдън Гринуич / Сътън Луишам.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!