Младенов с опит за възстановяване отношенията ни с Либия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
373

По време на срещата на върха ЕС- Африка, проведена в Триполи, министър Николай Младенов е разговарял с премиера на Либия Ал-Багдади Али ал-Махмуди за възстановяване предишните отношения между София и Триполи.

„Отношенията между нашите страни и народи са дългогодишни и са били много конструктивни преди болезнената история на случилото се с българските медицински сестри“, подчертава Николай Младенов по време на разговора.
По думите му „трудните години са зад нас и ние трябва да имаме сила да погледнем напред към взаимноизгодните възможности, които сътрудничеството ни би създало. Българите имат добро име в Либия, защото през годините са допринесли за изграждането на тази страна, изтъква още Младенов.
Либийският премиер се е съгласил, че има възможности за сътрудничество в много области – енергетика, земеделие, инженеринг, медицина.
Двете страни се договориха да се разработи програма на междудържавно ниво за възстановяване на икономическите отношения.
Министър Младенов е разговарял за кратко и с либийския лидер Муаммар Кадафи, както и с външния министър на Либия Муса Куса.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!