Измамени с имоти британци искат помощ от Борисов

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
371

Измамени в Банско британци протестираха пред българското посолство в Лондон, съобщи kafene.net

Те се оплакаха от съдебната система в България и настояха правителството в София да се намеси в тяхна защита.
Британците искат да окажат обществен натиск за решаването на спор с българската фирма “Зеком”, която в продължение на много месеци им пречеше да влязат в законно притежавани от тях апартаменти в комплекс “Четири сезона” в Банско.

Те обвиняват “Зеком”, която е собственик на по-малко от една-трета от апартаментите, в самоуправство. Фирмата твърди, че събранието, на което британците са взели решение да сменят ключалките, е незаконно.

Двете страни сега се опитват да решат спора си в български съд. Според британците обаче, той е предубеден.

В петицията, която те връчиха на представител на българското посолство, се казва, че “Зеком” е “защитавана” от местните съдии.

Британците настояват правителството в София да им окаже “незабавна помощ”. Но изпълнителната власт по закон не може да се намесва в работата на съдебната система.

Случаят с комплекса “Четири сезона” в Банско и сериозните проблеми, с които се сблъскват британците, решили да инвестират в имоти в България, се следи внимателно от британските медии.

В репортажите си те често споменават, че критиките към българската съдебна система са неизменна част от докладите на Европейската комисия за страната през последните 20 години.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!