Мистериозен самолет вдигна на крак родните ВВС

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
109

Мистериозен самолет вдигна на крак военновъздушните сили на България, Румъния, Унгария и Сърбия. Става дума за малък летателен апарат с два двигателя и двама души на борда, който е нарушил въздушното пространство на четирите държави. Самолетът е кацнал у нас и е локализиран. По случая се води разследване.

Случката е от вчера вечерта. Малкият самолет е навлязъл във въздушното пространство на България малко след 19 ч. Според информацията на родното Министерство на отбраната самолетът е излетял от Унгария, прелетят е през Сърбия и Румъния без одобрен летателен план.

В унгарското въздушно пространство е бил съпровождан от унгарски изтребители, а в Румъния – от румънски и американски F-16, базирани в авиобаза Фетеш. Изтребителите са изпълнявали задачи по охрана на въздушното пространство и през цялото време са съпровождали самолета-нарушител.

При навлизането му в България при сложни хидро-метеорологични условия са задействани Военновъздушните сили. Установено е, че самолетът е кацнал в нашата страна и със съдействието на органите на МВР мястото на кацане е локализирано.

Министерството на отбраната не може да каже какво се е случило със самолета след навлизането му в българското въздушно пространство.
frognews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!