Миокардитът – по-често срещан след заразяване, а не след ваксинация

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
157

Pfizer/BioNTech и Moderna са свързвани с редки случаи на възпаление на сърдечния мускул

В рамките на 28 дни след първоначалната доза от ваксината Oxford/AstraZeneca, екипът регистрира два допълнителни случая на миокардит на милион души. Допълнителен един случай на милион беше отбелязан след доза от ваксината Pfizer/BioNTech, а шест допълнителни случая на милион последваха първа доза на Moderna инжекция. Имаше и допълнителни десет случая на милион след втора доза Moderna.

Допълнителни 40 случая на миокардит на милион души са регистрирани в рамките на 28 дни след положителен резултат от теста за covid-19. „Преценихме, че допълнителните случаи на миокардит са между 1 и 10 на милион души през месеца след ваксинацията, което е значително по-ниско от 40 допълнителни събития на милион души след инфекция“, пишат авторите в своя документ.

„Изводът: Ако не искате да получите миокардит или перикардит, ваксинирайте се. Ако не се ваксинирате, въпрос на време е да получите COVID-19; и рисковете, ако наистина надвишават рисковете от ваксинацията“, каза в изявление Питър Инглиш, бивш председател на Медицинската комисия за обществено здраве на Британската медицинска асоциация.

Възрастните вече трябва да представят зелен сертификат, показващ, че са имали две ваксини или доказателство за отрицателен тест, за да имат достъп до нощни клубове и големи събития в Англия. Тестовете могат да бъдат или PCR, или бързи антигенни, но трябва да са направени през последните 48 часа.

По публикацията работи: Петя Славова
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!