Мексико спира производството на бира Corona

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
345

Правителствените мерки за ограничаване на вируса доведоха до спиране на пивоварните

Снимка: Getti Images

Мексиканската Grupo Modelo обяви, че временно ще спре да произвежда бирата Corona, както и други марки, които изнася в 180 държави. Това се случва, след като бизнес активностите ѝ бяха обявени за такива, които не са от първа необходимост, в рамките на правителствената заповед, която има за цел въвеждането на мерки за ограничаване разпространението на коронавируса, предава Ройтерс.

Тази седмица мексиканското правителство обяви извънредно положение и нареди спирането на всички дейности, които не са от съществено значение в момента, след като броят на случаите на Covid-19 в страната надхвърли 1000. В четвъртък бяха отчетени 1510 случая и 50 жертви.
Grupo Modelo посочи в изявление, че спирането на дейността започва от неделя, а тя вече е в процес на намаляване на произвежданите обеми до ниво, при което може да възстанови дейността си, след като блокадата бъде вдигната.

„Ако федералното правителство реши, че е уместно да даде разяснение, потвърждаващо, че бирата е агро-индустриален продукт, в Grupo Modelo сме готови да изготвим план, при който над 75% от служителите ни да работят от вкъщи, и в същото време да гарантираме доставките на бира“, гласи изявление на компанията.

Grupo Modelo, която е част от групата за алкохолни напитки Anheuser-Busch InBev, държи 11 пивоварни в Мексико.

По статията работи: Елена Кирилова
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!