Мей: Провал на споразумението за Brexit ще предизвика по-голямо разделение

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
658

Британският премиер отказа да каже дали ще подаде оставка, ако парламентът не приеме споразумението
Снимка: Архив Ройтерс

Британският премиер Тереза Мей предупреди, че провал на проекта за споразумение за Brexit в британския парламент ще породи по-голямо разделение и несигурност, предадоха световните агенции.

Тези предупреждения Мей отправи по време на сесия въпроси-отговори със слушателите на Радио 5 на BBC. В неделя на среща на върха в Брюксел ЕС и Обединеното кралство се очаква да финализират договора за Brexit и политическата декларация за бъдещите отношения между двете страни. После Тереза Мей трябва да получи одобрението на парламента. Но това далеч не е гарантирано заради противопоставянето на редица политически партии и дори на депутати от нейната собствена партия.

“Това споразумение е доброто споразумение, което прилага на практика онова, за което гласуваха хората на референдума за Brexit през юни 2016 г.”, каза Мей.
“Моята работа е сега да убедя в това хората в парламента”, допълни тя.
“Ако споразумението не мине там, ние ще се върнем там, където започнахме. Ние ще се озовем в ситуацията на още по-голяма несигурност и разделение”, предупреди Мей.

Премиерът отказа да заяви дали ще подаде оставка, ако парламентът не приеме споразумението. Тя призна, че е разочарована от оставките на няколко министри, недоволни от проекта за договора. Мей сподели, че получава и послания в подкрепа на споразумението. Като израз на подкрепа тя разказа, че получавала цветя и дори кексче с нейния лик отгоре, направено от 9-годишно момиче.

Тереза Мей отива утре в Брюксел за среща с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

По статията работи: Ралица Пейчева
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!