Мей: Подробности за вътрешния пазар ще се уточнят на втория етап от преговорите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
82

Според премиер на Великобритания преговорите за Brexit с ЕС бележат много добър напредък
Снимка: Архив Ройтерс
Британският премиер Тереза Мей заяви днес, че правителството ще даде повече подробности за това как ще защити и съхрани вътрешния пазар на Великобритания през втория етап от разговорите по Brexit, предаде Ройтерс.
Преговорите прогресират и бележат много добър напредък, отбеляза тя в парламента.
По въпроса за предотвратяването на т.нар. твърда граница на остров Ирландия Мей каза: “Ще вземем необходимите мерки да няма твърда граница”.
“Ще направим това, като спазваме конституционния интегритет на Обединеното кралство и като уважаваме вътрешния пазар, и защитим вътрешния пазар на Обединеното кралство”, добави тя.
Ирландия и другите членове на ЕС искат Обединеното кралство да даде подробности как могат да бъдат избегнати митническите контролни пунктове и други гранични пречки, преди преговорите да преминат към следващия етап, в който да се обсъждат отношенията след Brexit като търговията.
Министърът за Brexit Дейвид Дейвис каза днес пред парламентарна комисия, че Великобритания не е направила официални анализи сектор по сектор на последиците за икономиката от излизането на страната от ЕС, допълвайки, че такива не са необходими все още, съобщи Ройтерс.
Коментарите предизвикаха критики за начина, по който правителството се справя със сложния процес на “развода”, в момент когато преговорите в Брюксел са в застой заради неразбирателството по въпроса за ирландската граница след Brexit.
/БТА/
По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Виктория Тошкова
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!