Мечка нападна жена в Белица

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
71

Жена на 35 години е била нападната тази сутрин от мечка в района на парка за танцуващи мечки в Белица в Рила, докато бере гъби. Тя е транспортирана в болницата в Разлог. Жената има разкъсвания по лявата част на тялото, но е в стабилно състояние. Възможно е да бъде прехвърлена към столична болница заради сериозните нахапвания, предаде БНР.

Кметът на община Белица Радослав Ревански каза, че горски служители търсят да приберат останалите гъбари, които са в района на инцидента.

„Очакваме заповед за отстрел на мечката, която е агресивна и не дай си Боже да направи втори инцидент“, каза кметът Ревански.

Нападението е станало малко преди 7 часа сутринта на 150 м от оградата на парка за танцуващи мечки.

Група гъбари от няколко семейства отишла в този район за гъби. Семейството на пострадалата жена с мъжа ѝ и двете деца били малко по-встрани от останалите, когато мечката дошла и проявила голяма агресия.

Това е мечка, която е позната в района, не само на гъбарите, но и на хората, които работят в парка. Тя се появявала много често там, но не е нападала, отдалечавала се, когато виждала хора.

При атаката другите хора се развикали и това по някакъв начин е спасило живота на жената, тъй като мечката се уплашила и избягала.

Към мястото на инцидента пътуват и представители на местната РИОСВ, на областната управа и други институции, за да установят на място какво точно се е случило и да разпитат хората.

Записите от камерите, които са в парка за танцуващи мечки и са проследени сериозно, се преглеждат. Информацията от тях показала, че мечката вече прави поразии – напада пчелни кошери и е проявявала агресивност.

Местните хора, които често са в планината, за да добавят нещо към доходите си, настояват мечката да бъде отстреляна.

Такова решение се взема от Министерството на земеделието и храните, съгласувано с Министерството на околната среда и водите.

standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!