McLaren Automotive продава своя производствен и развоен център за 200 млн. паунда

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
80

За съжаление това не е първоаприлска шега (нищо, че сме в средата на септември), а абсолютен факт. McLaren Automotive продават своя т.н. McLaren Technology Centre и McLaren Production Centre, разположени на обща площ от 50 хектара, в Уокинг, Съри, Великобритания.

Това е една от стъпките на британците за подсигуряване на бизнеса им по време на тази трудна обстановка. И в никакъв случай, не значи, че McLaren ще прекрати дейността си.

Идеята на ръководството е да намери купувач за 200 млн., като след смяната на собствеността, McLaren да започнат да изплащат имота и сградите на новия собственик, във времето. Нещо, като обратно изкупуване, което ще налее особено необходимите свежи пари в бизнеса.

Освен това McLaren успя да вземе и заем от Националната банка на Бахрейн в размер на 150 млн. паунда, чрез което запазва хиляди работни места. Стискаме палци не само на британците, но и на цялата икономика, предвижданата рецесия да се окаже по-слаба от очакваното.
dizzyriders.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!