Мъж загина след многократни намушквания в Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
191

21-годишният Робърт Робинсън почина след като беше намушкан многократно в брутално нападение на улица в Лондон. Инцидентът се случи около 22:30 ч. в четвъртък на Carteret Way в Deptford. Въпреки усилията на спешните служби, Робинсън почина на място.

Семейството му е уведомено. Двама мъже са арестувани по подозрение за убийство. Единият, на 50 години, е пуснат под гаранция, а другият, на 44 години, остава в ареста.

Местна жителка сподели, че не е изненадана от новината за фаталното престъпление, казвайки: „Винаги е имало намушквания в тази област. Това е нормално в Лондон тези дни.“

Полицията призовава всеки с информация относно смъртта на Робинсън да се свърже с тях. Резултатите от аутопсията показват, че той е починал от множество прободни рани.

Детектив инспектор Нийл Тови заяви: „Това е ужасяващо престъпление, извършено от лица, които са се въоръжили и са решили да нарушат спокойствието в нашите общности. Един млад мъж загина при брутални обстоятелства и семейството му скърби.“

Тови вярва, че местната общност може да помогне за разкриването на престъплението и всяка информация, колкото и малка да е, може да бъде полезна.

Смъртта на Робинсън стана само няколко часа след като друг мъж, също в 20-те си години, загина при намушкване на Bell Street, близо до станцията Edgware Road. До края на април в Лондон имаше почти 25 фатални намушквания тази година, след 16% увеличение на престъпленията с нож между 2022 и 2023 г.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!