Мартин О’Нийл изненадващо напусна “Астън вила”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
480

Мениджърът на "Астън вила" Мартин О'Нийл подаде оставка.

Решението му беше прието от ръководството и новината вече е потвърдена на сайта на клуба.

Засега английските медии не посочват причината за оттеглянето на О’Нийл, който доведе Стилиян Петров на “Вила парк”. Помощникът му Кевин Макдоналд ще бъде начело на отбора за двубоя срещу “Уест хем” от първия кръг от Висшата лига в събота.

“Насладих се на времето, прекарано в “Астън вила”. Искам да благодаря на играчите, треньорския щаб и на привържениците за подкрепата им и за куража, който даваха на клуба и лично на мен, докато бях мениджър”, казва О’Нийл в официалното си обръщение на сайта на отбора от Бирмингам. В допълнение той им пожелава “всичко най-добро за в бъдеще”. Северноирланецът класира отбора си в Топ 6 на Висшата лига през последните три сезона.

Изпълнителният директор на клуба Пол Фолкнър също показа признателност към специалист за работата му през миналите четири години. “Той ни помогна да се изкачим в горната част на класирането във Висшата лига и последните три сезона играхме в евротурнирите. Пожелаваме му успех занапред.”

Според “Дейли мейл” причина за раздялата на северноирландеца с “Астън вила” може да са финансовите ограничения, наложени от американския собственик Ранди Лърнър.

 

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!