Един от освободените “килъри” е задържан за стрелба от 2009 г.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
520

Един от освободените "килъри" - Георги Петков – Дачи,

за който се предполага че е физическият убиец на Юри Галев, е задържан днес в Плевен за стрелбата срещу Камен Балбузанов – Куката от ноември 2009 г.  Това потвърди пред агенция “Фокус” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той отново беше категоричен, като заяви: “Дачи е човекът, който е стрелял по Камен Балбузанов – Куката и това с днешните процесуално-следствени действия се установява”.

Георги Петков – Дачи е един от петимата, задържани при операция “Килърите” по случая с убийството на Юри Галев. Тогава, освен Петков, в ареста бяха Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Васко Кеца, Методи Иванов и Янко Попов – Туци. На 3 август Софийски апелативен съд освободи четирима от тях и остави в ареста само Методи Иванов. Мотивите бяха липсата на достатъчно доказателства. Това стана повод за нападки от страна на Цветанов към съдебната власт, като премиерът Бойко Борисов дори заяви, че ще се обърне към Европол и ФБР за проверка на събраните доказателства.

“Надявам се, че този път ще имаме разбиране и за нас е важно подобен човек едно – да бъде съхранен жив и здрав, и друго – да бъде извършено обективно разследване, което за нас е изключително важно: със съдържанието на всички сегменти на функционирането на една организирана престъпна група, както беше по “Килърите”, каза още Цветанов. Той заяви, че при стрелбата срещу Балбузанов е било изстрелян цял пълнител с пистолет.

Камен Балбузанов-Куката е една от знаковите фигури на плевенския подземен свят. На 20 ноември 2009 г. неизвестен стрелец стреля по Куката, като той е ранен в рамото и в крака и претърпява операция. Дотогава Куката има 11 присъди за кражби, хулиганство и измама.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!