Мартин Димитров поиска дясно обединение за президентските избори, но без ГЕРБ

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
491

Да бъде създадено дясноцентристко обединение, но без участието на ГЕРБ за предстоящите президентски избори,

предложи лидерът на СДС Мартин Димитров в интервю за Би Ти Ви.

Обединението може да е по-широко от Синята коалиция в парламента, но мястото за разговори с ГЕРБ се стесни, след като беше обявен техният кандидат-президент, обясни идеята си Димитров. По думите му личните отношения между ръководството на СДС и ГЕРБ са много добри, но имало различия в много принципни въпроси.

До момента обаче този въпрос не е обсъждан и няма решение на ръководството на СДС за начина на участие в президентските избори, обясни лидерът на партията.

Димитров отхвърли обвинения, отправяни от „Атака“към сините, че пригласят на БСП в критиките към правителството. „Има принципни въпроси, които ние постоянно отправяме“, обясни председателят на СДС. Ако правителството има проблеми, правим ли услуга, ако си мълчим и казваме, че всичко е наред? Ние правим услуга на всички български граждани, защото прекомерното самочувствие води до големи бели, обясни Мартин Димитров.

Според него има забавяне на реформи в страната, но как те ще се случат и с какви хора е ангажимент на правителството. Димитров обаче за пореден път настоя за оставката на министъра без портфейл Божидар Димитров.

„Това е човекът гаф в българската политика. Всеки следобед ходи да обяснява какво е казал сутринта. Той просто трябва да си подаде оставката. Поведението му показва лошо възпитание, но и други слабости – когато нямаш аргументи, започваш да обиждаш своите опоненти“, обясни позицията си Мартин Димитров. Според него оставката на Божидар Димитров е нещо знаково, защото „той ни поставя в иронично, карикатурно положение спрямо нашите партньори в ЕС“.  

Мартин Димитров се определи като добре сложен и висок, след като преди два дни Божидар Димитров го нарече „политически лилипут“. Лидерът на СДС поиска оставката на министъра заради репликата му „шибан народ“. С думите „Защо бе, майка му стара, защо е толкова злоба, бе?! Е т’ва не мога да си го обясня при тоя шибан народ, при тия шибани колеги“ Божидар Димитров коментира пред „Дневник“ на 3 август твърдението на археолози, че се е прибързало с обявяването за мощи на свети Йоан Кръстител намерените край Созопол части от ръка, лицева част и зъб.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!