Marks & Spencer се разделя с още 7000 работни места

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
165

Веригата се преструктурира, за да се справи с кризата

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Британският търговец на дребно Marks & Spencer обяви, че планира да съкрати още 7000 работни места – пореден удар във Великобритания по този сектор, нанесен от кризата, свързана с Covid-19, предава Ройтерс.

Още през миналия месец M&S заяви, че ще се раздели с 950 работни места, като част от промените в управлението на магазините си. В рамките на следващите три месеца най-новият кръг от съкращения ще засегне нейния център по поддръжка, регионалния мениджмънт и британските магазини.
Ходът допълва други такива мерки, обявени от големи британски търговци на дребно, включително Boots, John Lewis, Dixons Carphone и WH Smith.

M&S твърди, че очаква значителна част от скорошните съкращения да се случат чрез доброволно напускане и ранно пенсиониране.

„Тези предложения са важна крачка към превръщането ни в един по-фокусиран, по-бърз бизнес, който да обслужва променящите се потребителски нужди, а ние сме ангажирани с това да подкрепяме колегите си през този период“, заяви главният изпълнителен директор Стив Роу.

M&S обяви, че приходите от продажби на групата са се свили с 19,2% на годишна база през 19-те седмици до 20 август – период, който включва блокадата във Великобритания. Приходите от дрехи и стоки за дома са се сринали с 49,1%, а тези на храна – с 1,1%.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!