Марин Райков: Правим това, което е по силите ни, но посолството не е Червеният кръст

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
130

 

Снимка: БГНЕС
“Бензиностанциите, магазинчетата, бих казал и тоалетните не функционират. Не е възможно да се върнат назад по магистралата. Оказваме някакво съдействие, носим каквото можем, но в края на краищата посолството не е Червеният кръст. Правим това, което е по силите ни”. Това каза за БНТ посланикът ни във Великобритания Марин Райков.
Коментарът му е по повод тежката ситуация с транспортната блокада в Англия. От посолството заявиха, че очакванията са тази вечер да има решение на транспортната блокада не са се оправдали.

“Съветът ми е всеки, който няма причина да пътува и може да отложи пътуването си, да не се стреми да намери решение на летището, защото това решение не може да бъде постигнато“, коментира още посланикът. От транспортния бранш настояват за спешни мерки, съобщава 24 часа. “В навечерието на Брекзит можеха да направят коридор , в който тежкотоварният трафик да бъде незасегнат”, коментира Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи. По данни на съюза на границата са блокирани близо 350 български шофьори. Към 60 са на опашката, а другите са отбити по буферни паркинги. Натрупаното закъснение е средно между 38 и 48 часа.

На този фон вътрешният министър и директорът на Гранична полиция провериха на Калотина организацията по пропускане на тировете, пристигащи от Острова. “Тази организация не е нещо ново за нас. Ние през пролетта я направихме за първи път и в доста поголеми обеми. Колегите имат опита и рутината и се надяваме да няма сериозни затруднения”, заяви вътрешният министър. Последната заповед на здравния министър от 21 декември не предвижда задължителна 10-дневна карантина за шофьорите на товарни автомобили, които преминават транзитно през страната или извършват товаро-разтоварителни дейности.
© Actualno.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!