Make Britain great again: Какво предвижда планът на Джонсън

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
73

Неговата работа била съчетаване на две дълбоко вкоренени желания – за приятелство с ЕС и за британско самоопределение

Снимка: Cole Burston/Bloomberg Снимка: Cole Burston/Bloomberg
Малко преди обявяването на резултата от вътрешнопартийните избори Борис Джонсън отново сграбчва косата си, за да гарантира, че тя е доволно разрошена. Междувременно почти целият клан на Джонсън седи на втория ред на конферентния център в правителствения район на Лондон: бащата Стенли, сестрата Рейчъл и братът Джо не искат да пропуснат историческия момент. Липсва само най-малкият брат Лео, той не понася светлината на прожекторите, за разлика от останалата част от семейството.С убедителните 66% членовете на торите гласуваха Джонсън да бъде новият им партиен лидер. В сряда в Бъкингамския дворец кралица Елизабет II ще го назначи за 77-ми министър-председател на страната. Джонсън излиза на сцената, за да държи първата си реч като министър-председател.

За начало той похвали загубилия конкурент Джереми Хънт. Неговият наследник в Министерството на външните работи е изказал по време на седемседмичния дуел „отлични идеи, които ще открадна всички”, пошегува се Джонсън и предизвика кикот в залата. Тогава става малко по-сериозен. „Знам, че има много хора, които се съмняват в мъдростта на това решение, дори в тази зала”, каза той. Но щял да работи усилено, за да обедини партията и страната.
bloombergtv.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!