Майката на загиналия от токов удар мъж ще съди екопарка

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
128

Източник: личен архив

Токов удар е поразил 4-ма души, докато са премествали шатри. Единият мъж почина, а трима са ранени при токов удар в екопарк във Варна.

По разказ на близки на загиналия мъж той и неговите пострадали колеги не са служители на екопарка. Те са работници в известна импресарска варненска къща. Били са тук, за да подготвят терен за предстоящо събитие в екопарка.

 

Трябвало е да наредят метални шатри по определен начин, но на този терен по разказ на техни близки е имало ниско висящи жици с високо напрежение. При преместването на една от металните шатри тя се закача на тази жица и убива на място 33-годишен мъж.

 

Неговите колеги са настанени в Клиниката по изгаряния във Военноморската болница. По информация на медиците те са в добро състояние и са с леки изгаряния по краката.

 

“Бил е на работа и високото напрежение е било много ниско. Когато тръгват да опъват шатрите, върхът на шатрата опира в жицата, това е било високо напрежение и той умира. Другите момчета са в болницата с изгаряния”, разказа пред БНТ Йорданка Йорданова, майка на загиналия мъж.

 

Майката на загиналия мъж е категорична, че ще съди екопарка, защото се оказва, че тези жици висят от много време толкова ниско до земята и са предпоставка за инциденти.
frognew.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!