Джо Байдън: Войната в Украйна няма да продължи още дълго

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
396

Джо Байдън
Източник: БГНЕС

Президентът на Съединените щати Джо Байдън прогнозира, че войната в Украйна няма да се проточи още дълго. Това стана пред журналисти във финландската столица Хелзинки, където е на официално посещение.

“Не смятам, че войната ще продължи още дълги години поради две причини. Първо, не вярвам, че руснаците ще могат да воюват вечно предвид наличността на ресурсите им. Второ, считам, че ще дойде момент, в който Путин ще осъзнае, че не е в икономически или политически интерес на Русия да продължи с войната”, коментира Джо Байдън, цитиран от CNN.

 

Американският президент посъветва основателят и лидер на частната армия „Вагнер“ Евгений Пригожин да бъде внимателен, когато яде, предвид възможността от отравяне след бунта му срещу Кремъл.

 

По думите му „готвачът на Путин“, както е известен Пригожин трябва да бъде бдителен по отношение на менюто си. „Но шегата настрана. Не мисля, че някой може да каже със сигурност какво е бъдещето на Пригожин в Русия“, каза още Байдън.

 

ФрогНюз припомня, че след бунта войниците на Пригожин получиха възможността да станат част от редовната руска армия или да заминат за Беларус. Именно Минск предложи територията си за бази на “Вагнер”. Предполагаше се, че самият Пригожин също се намира там, но президентът Александър Лукашенко посочи неотдавна, че “готвачът на Путин” е заминал за Санкт Петербург и вече не се намира на територията на Беларус.

frognews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!