Мачкай, Гришо! Защо българинът мрази и мачка успелите?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
282

 

Пост на журналиста Петър Волгин взриви социалните мрежи

Снимка: Reuters
Изключително досадно е постоянно да ни занимават с Григор Димитров. Няма абсолютно никакво значение дали въпросният Гришо е спечелил, загубил или завършил реми. Дали е увеличил банковата си сметка или не също би трябвало да вълнува единствено самия него. Да превръщаш някакъв спортист в идол, да се възторгваш от победите му или да ревеш при загубите му е признак на много, ама наистина много нисък интелект.
Коментарът на журналиста Петър Волгин успя да предизвика бурна вълна от емоции, реакции и мнения във Facebook.
Призивът “Мачкай, Гришо” отново е актуален. Тенис талантът ни победи на Мастърса в Лондон Доминик Тийм, Давид Гофен, с което си уреди участие на полуфиналите на заключителния турнир ATP на осемте най-добри.
За пореден път обаче се оказа, че в нашата татковина има хора, които смятат за прекалена възхвалата на тенисиста ни, роден в Хасково.
Според журналиста е досадно медиите постоянно да ни занимават с Гришо, а превръщането на един спортист в идол е признак на много нисък интелект.

Само за броени часове публикацията на Волгин обиколи и взриви социалната мрежа.
“Пошлостта не успя да ми попречи да се почувствам ГОРД БЪЛГАРИН от победата на Гришо!”, пишат потребители под поста на Волгин.
Повечето хора не се съгласяват с мнението на журналиста и влизат в спор с него, а някои просто го иронизират.
“Ами прав е другаря Волгин.
Как така ще превръщаме някакъв си спортист в идол?
Откъдя накъдя?
Отивам да си сипя 200 грама нафта с малко лед…”, коментира музикантът Венци Мицов.
Разбира се, появиха се и подръжници на Волгин: “Съгласна съм, Волгин! Докато народът брои стотинките, Гришо си пълни милионерската сметка… Ако можеше възторг да се пече и яде… Бербатов създаде фондация в помощ на даровити деца, време е Григор да направи нещо благотворително!”.
За сведение на високоинтелектуалните, дето се дразнят на Григор – третият му мач в Лондон е тази вечер (петък), след 22:00 часа. Ние, простаците, ще го гледаме!
А и Гришо има да Ви каже нещо:
“Дълбоко в сърцето ми аз съм българин. Паспортът ми е български. Състезавам се за България. Горд съм, че съм българин и не се срамувам от нищо”, отсече той пресконференцията в сряда, веднага след победата над Гофен.
По публикацията работи: Златко Желев

dnes.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!