Любимият лекар на българите направи нови тежки разкрития

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
216

Напусналият Военна болница и любим на телевизионната аудитория медик д-р Мирослав Ненков поднесе нова порция интересни коментари за здравеопазването от политическата ситуация у нас. В интервю за Нова телевизия тази сутрин той критикува злоупотребяващите в здравната система.

В здравеопазването са се впили едни хора, които приличат на хора, говорят като хора, но не са хора. Те са готови за двата си лева, които могат да изкарат, да отнемат човешки живот, възмути се Ненков, който по специалност е анестезиолог. Според лекаря проблемът в системата не са работещите в нея, а управляващите я.
„Всяка една малка промяна към по-добро разходване на обществените средства, което повлияе печалбата на тези хорица, среща огромна съпротива от най-различни страни. Това е много голям проблем”, посочи д-р Ненков. Пари в системата има, но те се крадат, категоричен е бившият служебен министър на здравеопазването.

По думите му проф. Христо Хинков, който е номиниран за здравен министър от проектокабинета „Денков-Габриел”, е по-опитен от него, но работата му няма да е лесна.

През изминала седмица д-р Мирослав Ненков обяви, че напуска Военномедицинска болница. По думите му тонът бил неприятен и ултимативен. „Беше направен опит да бъдат преустановени моите медийни изяви където и да е. Ако не спреш да ходиш по телевизии, ще стане еди-си-какво. Аз не го приех това”, обясни лекарят.

standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!