Lufthansa доставя 80 тона плодове и зеленчуци на Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
43

Германският авиопревозвач заяви, че транспортира товар от маруля, карфиол, броколи, ягоди и цитрусови плодове
Lufthansa ще достави 80 тона плодове и зеленчуци на Великобритания, за да помогне за възстановяването на наличностите в британските супермаркети на фона на опасенията, че премахването на френската блокада няма да предотврати недостига на основни хранителни стоки и продукти, пише Guardian.

Германският авиопревозвач заяви, че транспортира товар от маруля, карфиол, броколи, ягоди и цитрусови плодове, като обмисля дали да организира допълнителни специални товарни полети, за да отговори на търсенето.
Lufthansa допълни, че нейният товарен самолет B777 Freighter ще пристигне на летище “Донкастър” в Шефилд днес. Авиокомпанията организира полета, след като британските супермаркети и техните доставчици бяха принудени да търсят алтернативни начини да запълнят рафтове поради блокирането на хиляди камиони и микробуси на границата в Дувър.

Търговците на дребно предупредиха във вторник, че превозните средства ще трябва да бъдат пуснати в рамките на 24 часа или ще бъде причинен огромен недостиг на пресни продукти, включително марули, домати, цитрусови и меки плодове, както карфиол в магазините от 27 декември.

Андрю Опи, директорът на отдел “Храни и устойчивост” към Британския консорциум за търговия на дребно, заяви в сряда, че проблемите могат да останат нерешени и след премахването на блокадата, пише bloombergtv.bg.

“Това е добра новина за потребителите, тъй като френските граници вече са отворени, но е важно камионите да се придвижват през границата възможно най-бързо. Докато забяването не бъде изцяло изчистено и веригите за доставка не се нормализират, ние очакваме проблеми с наличностите на някои пресни стоки.“
bgonair.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!