Лондонският имперски колеж изпревари Оксфорд и Кеймбридж и зае първото място в нова класация на университетите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
69

Имперският колеж в Лондон изпревари Оксфорд и Кеймбридж и зае първото място в новата класация на университетите на DailyMail.

В задълбочената класация на университетите в Обединеното кралство, публикувана днес в MailOnline, Оксфорд заема второ място, а Кеймбридж – трето.

Победата на Имперския е рядък триумф над старата гвардия, тъй като за 30 години, откакто британските университети се оценяват от експерти, двете институции са били сваляни от първото място само два пъти.

Специализиран в областта на науката, технологиите, инженерството, математиката, медицината и бизнеса, Имперският колеж е дом на повече от 21 000 студенти и докторанти, които се намират предимно в Южен Кенсингтън, Лондон, и в няколко по-малки обекта в столицата.

Имперският колеж редовно присъства в топ 10 на световните класации на университетите, в които обикновено доминират големите американски колежи от Бръшляновата лига като Харвард, и набира повече от половината си студенти от чужбина. Но никога не е оглавявал национална класация – досега. За да отбележи постижението си, днес Империал е обявен и за първия университет на годината на Daily Mail.

Имперският колеж има най-добрите резултати от всички университети по отношение на работните места за завършилите студенти, като 96,5% от завършилите студенти заемат “висококвалифицирани” позиции. Студентите на Имперския също така са постигнали най-високата средна заплата от 35 000 паунда след завършване, а изследователската дейност на университета е класирана най-добре като цяло, като две трети от служителите извършват “водеща в света” работа. Империалът получи по-висока оценка от Оксфорд и Кеймбридж за справедлива политика на прием, като повече от една четвърт от новите студенти са от семейства, в които нито един от родителите не е учил в университет.
10min.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!