Лондончанин плаща £50 месечно за живеене в преустроен контейнер, за да избегне високите наеми

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
149

Харисън Маршал, който управлява малка архитектурна фирма в Лондон, стана популярен в социалните медии, след като започна да живее в преустроен контейнер под наем. Това нестандартно решение дойде, след като той не успя да намери апартамент в рамките на своя бюджет след завръщането си в Лондон. Цената на едностайните апартаменти в района на Саутуърк достига около £1,490 на месец, което представлява над 75% от доходите му.

През декември 2022 г., Маршал инвестира £4,020 и три седмици работа, за да създаде 25-квадратен дом на парцел, предоставен му от арт студио в Лондон. С този акт той искаше да подчертае абсурдността на жилищната криза в града. Домът, който той нарича “изкуство”, беше оборудван с необходимите удобства за живот, включително кухненски бокс, мини-хладилник, отопление, интернет и мезонин-спалня.

Маршал използва пералня в местна пералня и взема душ във фитнес залата, като осигурява вода за дома си чрез маркуч. Разходите му за поддръжка на дома са минимални, като той похарчи около £16 месечно за интернет, а компанията, от която наема контейнера, не му начислява месечна такса.

Този нестандартен начин на живот показва до какво са готови да стигнат някои хора, за да намерят достъпно жилище в условията на високи наеми и жилищна криза в Лондон.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!