Лондон предприема мерки за премахване на несправедливи такси на агенции за имоти

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
558

Правителството проучва и дали да не създаде нов регулатор, който да контролира агенциите посредници при наемни сделки
Снимка: Архив Ройтерс
Британското правителство планира да предприеме мерки, за да премахне или поне да минимизира високите и несправедливи такси, които плащат и наематели, и наемодатели, съобщава онлайн изданието globalpropertyguide.com.
Законовите промени се предлагат, за да се създаде по-справедлива система за управление на собствеността, посочват от правителството.
Повечето наемодатели и наематели в страната споделят разходите за поддръжка и ремонт, като плащат и „такси за обслужване“ на агенциите посредници и местните администрации. Има обаче много оплаквания за въпросните такси, тъй като някои агенции ги завишават произволно.
Във Великобритания около 4,3 млн. имота се отдават под наем. Правителството изчислява, че годишните разходи за такси за обслужване достигат от 2,5 млрд. лири (3,3 млрд. долара) до 3,5 млрд. лири (4,6 млрд. долара).
Според Министерството на общините и местното самоуправление много от наемателите и наемодателите са неправомерно експлоатирани от мениджъри на агенции за имоти.
Правителството иска и становище за това дали да бъде създаден нов независим регулаторен орган, който да контролира агенциите посредници при наемни сделки.
В момента се въвеждат и мерки за защита на потребителите от несправедливи други такси на агенциите за имоти.
По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!