Лондон планира „туристически коридори“ без карантина от 29 юни

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
278

Все още обаче няма официална информация от правителството

Пристигащи от чужбина на летище Хийтроу
Снимка: БТА
“Туристически коридори”, позволяващи неограничено движение между Великобритания и някои други страни, ще да бъдат отворени от 29 юни. Това заяви днес туристическа лоби група от Великобритания, позовавайки се на уверения, получени от висши правителствени източници, предава Reuters.

Великобритания въведе 14-дневна карантина за всички пристигащи от вчера, 8 юни, въпреки предупрежденията на авиокомпании, летища и други организации в туризма и пътуванията, че това може да доведе до загуби на работни места точно когато секторът се надява да започне възстановяване от COVID-19 кризата.

Организацията Quash Quarantine, представляваща 500 компании за пътуване и хотелиерство, заяви в изявление във вторник, че ѝ е било съобщено в частен разговор, че коридорите за пътуване, средство за разрешаване на пътувания без карантина, ще бъдат въведени по-късно този месец.

Правителствените министри публично заявиха, че обмислят коридори за пътуване или така наречените „въздушни мостове“ със страни с нисък процент на зараза, но досега няма официални договорки.

Авиокомпаниите искат правилото за карантина да бъде премахнато напълно. British Airways се обедини с нискотарифните си конкуренти Ryanair и easyJet с план за започване на правни действия срещу решението в опит да го отмени, а искът се очаква да бъде внесен днес.

Quash Quarantine заяви, че също не изключва да започне правни действия.

„Все още обмисляме нашите възможности за правни действия, включително дали да се присъединим към иска на British Airways или да започнем собствени действия, но бихме предпочели 29 юни да бъде потвърден възможно най-скоро кат одата за стартиране на коридорите за пътуване“, заяви говорителят на Quash Quarantine Пол Чарлз.

Популярни дестинации за почивка за британски туристи включват Португалия, Испания, Франция, Гърция и Италия, допълва Ройтерс.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!