Лондон може да се откаже от Brexit, ако преговорите са трудни, вярват в Брюксел

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
179

Това е причината ЕС да не е склонен на компромиси по процедурата, пише британското издание The Telegraph

Висши европейски чиновници са на мнение, че Великобритания може и да се откаже от излизането си от Европейския съюз, ако преговорите се окажат трудни, пише британското издание The Telegraph, позовавайки се на свои източници.

Така британската страна си обяснява по-твърдата позиция, която ЕС заяви, че ще има при преговорите с Лондон. Една от точките, по които Берлин, Париж и Брюксел вече заявиха, че няма да приемат компромис, е свободното движение на хора.

При сблъсъка с „реалността на бюрократичния кошмар“ Великобритания ще се откаже от Brexit, вярват в Брюксел. Излизането от ЕС ще се окаже и вредно за икономиката на страната, което също ще накара Лондон да се замисли, обясняват европейските чиновници пред британското издание.

Във Великобритания обаче наричат тези опити „опасна игра“ и поясняват, че те едва ли ще имат успех.

Днес в Братислава лидерите на 27-те държави от ЕС, без участието на Великобритания, ще обсъдят бъдещето на общността след предстоящото излизане на страната от ЕС. Самата процедура още не е задействана и се очаква това да стане до края на годината или в началото на 2017 година.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Десислава Попова

investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!