Лондон арестува десетки мародери

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
428

Лондонската полиция е арестувала 62 човека, за които има подозрение, че са участвали в масовите безпорядъци и погромите в града през лятото, съобщава Скотланд Ярд.

Специализираната операция е проведена въз основата на получена информация, включително и публикуване на снимки на участници в погромите на Flickr. По този начин са идентифицирани 200 души, заподозрени в участие в сблъсъците в британската столица. Във връзка с това са издадени 100 заповеди за обиски.
По данни Скотланд Ярд това е най-мащабната до този момент операция за издирване на мародерите.
Припомняме, редица английски градове бяха обхванати от бунтове в началото на август заради убийството на британски гражданин. 29-годишният Марк Дъган застрелян от полицаи. Органите на реда се опитали да го задържат, но Дъган избягал и при завързалата се престрелка той бил убит.
По време на бунтовете банди ограбваха магазини и палеха сгради и автомобили, предизвиквайки щети за милиони лири. Няколко души загинаха в насилието и стотици бяха арестувани.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!