Локдаунът в Обединеното кралство остава до 23 март

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
3224

Страната е в трето затваряне на национално ниво от 6 януари в отговор на увеличаващия се брой случаи на коронавирус и хоспитализации от болестта из цялото Обединено кралство

Снимка: под лиценза на creative commons
Националната карантина във Великобритания ще бъде удължена до 23 март, а ресторантите ще отворят едва през май, пише „Лондон Ивнинг Стандарт“.

Страната е в трето затваряне на национално ниво от 6 януари в отговор на увеличаващия се брой случаи на коронавирус и хоспитализации от болестта из цялото Обединено кралство, напомня Фокус.

По това време Джонсън не предложи конкретна крайна дата, а вместо това заяви, че „перспективата“ на британската програма за масова ваксинация може да позволи постепенно намаляване на ограниченията от средата на февруари.

Понастоящем служителите от „Даунинг стрийт“ 10 гледат на 23 март като на по-реалистична точка, при която ограниченията могат да бъдат премахнати, допълва „Съндей Таймс“.

Това ще отбележи годишнината от първата реч на премиера Борис Джонсън – „Останете у дома“.

Източник каза пред вестника, че жадните британци може да се наложи да почакат още по-дълго, преди да се върнат в местните си кръчми.

Първомайският банков празник е по-вероятният момент, когато можете да видите кръчмите отворени.

Здравният секретар Мат Ханкок каза в неделя пред предаването на Би Би Си на Андрю Мар, че не иска да „спекулира“ дали правителството ще засили настоящите правила.

„Най-важното е хората да си стоят вкъщи и да спазват правилата, които имаме“, каза той. „Хората трябва не просто да следват буквата на правилата, но също така да следват духа и да играят своята роля.“
econ.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!