Летисия Каста участва в новия филм на Камен Калев

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1879

Актрисата Летисия Каста участва днес в първия снимачен ден на новия филм

на режисьора Камен Калев с работното заглавие “Островът”. Снимките започнаха на пл. “Журналист” в София, а в следващите 9 седмици екипът ще работи също в Париж и на остров Св. Анастасия край Бургас.

Във втората си лента режисьорът отново разказва съвременна история за любовта: “за двама млади, които като че ли трудно разбират как да бъдат заедно и трудно успяват. Чрез много дълбока трансформация на момчето, той открива как да обича, какво е любовта”, каза днес Калев.

“Не е съвсем романтична история. По-скоро въпросите, които всички ние си задаваме ежедневно, са засегнати във филма. Той засяга много теми за човека – за проблемите му, защо не може да общува, какво му пречи да бъде в баланс със себе си и по този начин да може да бъде с някой друг”, обясни създателят на филма.

Историята на двойката започва в Париж и сцената, заснета днес в София, всъщност се развива във френската столица. По-късно двамата заминават за остров в Черно море, тъй като мъжът е от български произход.

Летисия Каста изпълнява главната женска роля във филма. Калев разказа, че не е правил кастинг, а направо се е насочил към французойката. Актрисата е харесала историята и сценария и не е поставила специални изисквания, за да участва в проекта. 

“Със сигурност причината не е високият хонорар, тъй като той не е много по-различен от този на българските актьори”, обясни Калев на снимачната площадка.

Той дълго време търсил български актьор, подходящ за главната мъжка роля. С помощта на кастинг директор в САЩ Калев намерил 35-годишният датчанин Туре Линдхарт.

“Трудно е да се обясни изборът на конкретен актьор – има визуални елементи, усещане от предишни роли, енергията, която той носи. Само режисьорът, който си е представил целия филм и цялата дължина на персонажа, може да усети дали това е правилният актьор”, каза Калев.

В лентата ще участват българите Руси Чанев, Бойка Велкова, Михаил Мутафов, както и много непрофесионални актьори. Ще се говори на български, френски, английски и немски. “Ако считаме като различен език езика на Любен Дилов-син, и за него ще трябват субтитри”, пошегува се режисьорът.

Филмът трябва да е готов до май догодина, а Камен Калев се надява премиерата да бъде на филмовия фестивал в Кан.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!