Лекарка се е самоубила след натиск от противници на COVID ваксините в Австрия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
68

 

 Австрия скърби след самоубийството на лекар, станал мишена на антиваксърски кампании, информира “Ройтерс”.

Хиляди дойдоха на бдението във Виена в памет на медика.

Австрийската лекарка Лиза-Мария Келемайер е открита мъртва в петък в кабинета си. По-рано тя е разкрила, че е била заплашвана с месеци от противници на COVID мерките в страната, допълва ДПА.

Келемайер е затворила кабинета си преди няколко седмици, защото е била подложена на огромен натиск от страна на антиваксъри.

Тя не се е чувствала достатъчно защитена от полицията и е похарчила около 100 000 евро, за да взема предпазни мерки, е казала самата тя.

Прокуратурата във Велс, Горна Австрия потвърди, че става въпрос за самоубийство. Открити са и предсмъртни писма, но засега съдържанието им няма да бъде разкрито.

Междувременно Медицинската асоциация на Горна Австрия заяви, че на Келермайер е била предложена цялата възможна помощ. Членовете на асоциацията заявиха, че са обсъдили план, по който кабинетът ѝ да продължи да работи.

Австрийският президент Александър ван дер Белен изрази ужаса си от случилото се. “Нека спрем това сплашване и всяване на страх”, написа той в “Туитър”, обръщайки се към противниците на COVID мерките за ограничаване в Австрия.
cross.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!