Лекарите отново на улицата

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
336

Лекари от големите столични болници излизат на едночасов протестен митинг пред арката на Александровска болница.

Медиците ще прекъснат работа в 13.30 ч.
Протестът се организира от структурите на КТ „Подкрепа“, КНСБ и БЛС.
Участие в него ще вземат лекари и медицинският персонал от Александровска болница, УМБАЛ „Царица Йоанна“, Белодробна болница „Света София“, УАГБ „Майчин Дом“, МБАЛ „Св. Иван Рилски“.  В протеста ще се включат и Университетска детска болница, Национален център по хематология и трансфузиология. Медиците поемат щафетата след колегите си от Сливен, Стара Загора, Смолян и Бургас.
Преди дни лекарите в Сливен приеха декларация с исканията си.
В декларация до правителството и здравното министерство се поставят искания за категорични реформи в здравната система и премахване на делегираните бюджети.
Медиците настояват за справедливо разпределение на средствата за здравна помощ, здравното министерство да поеме ангажимента си към държавните болници, здравните вноски да се харчат само за здраве.
Лекарите се обявяват и за промени в закона за лечебните заведения, изплащане на сумите за извършени дейности, остойностяване и достойно заплащане на труда на лекаря и специалиста по здравни грижи според европейските стандарти
За днес е планиран и друг протест – този на работещите в БАН.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!