Лейбъристите водят преди предстоящите общи избори във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
47

Общите избори във Великобритания са на хоризонта, като се очаква те да бъдат обявени в края на годината. Лейбъристката партия на Кийр Стармър води в анкетите след 13-годишно управление на Консерваторите от началото на 2022 г. Последният срок за обявяване на изборите е януари 2025 г., като се предполага, че премиерът Риши Сунак може да отложи изборите, за да остане на власт по-дълго.

Guardian ще следи средните стойности от анкетите до деня на изборите, като използва данни от всички основни британски социологически агенции. Вниманието е насочено към броя на местата в парламента, които всяка партия може да спечели, а не само към процентния дял от гласовете, тъй като британската избирателна система “първи минава през целта” дава различно тегло на гласовете в зависимост от техния географски разпределение.

Прогнозите за местата се основават на данни от Electoral Calculus, която прилага математически модели за оценка на потенциалното разпределение на местата в парламента, като взема предвид демографските данни и предпочитанията на избирателите. Въпреки това, прогнозите остават несигурни поради спецификите на британската избирателна система и разпределението на гласовете.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!